Àmbits
Quan?
Botó que permet agafar la meva ubicació per defecte
Segueix-nos a: Facebook Twitter Instagram Pinterest

Matí arqueològic a Sadernes: la mirada experta

23/10/2021 Detall
Rectoria
SadernesMunicipi: Sales de Llierca Detall
Descripció

Per una banda, durant l’inici de la jornada es presentarà oficialment la secció d’Arqueologia del PEHOC (Patronat d’Estudis Històrics d’Olot i Comarca). Aquesta nova secció de l’entitat té l’objectiu de fer difusió del patrimoni arqueològic i del seu coneixement, així com contribuir a la recerca arqueològica a la Garrotxa.

 


Posteriorment Maria Saña, arqueòloga-prehistoriadora de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) pronunciarà una conferència titulada "La vida durant la Prehistòria a l’Alta Garrotxa". S'hi tractaran els resultats obtinguts a través dels treballs arqueològics desenvolupats fins a l’actualitat. Aquests treballs han permès documentar el canvi entre poblacions Neandertals i d’Homo sapiens, la domesticació de plantes i animals, l’origen de la ramaderia i l’agricultura o l’explotació primerenca del metall. Tots aquests esdeveniments van suposar la conformació del paisatge i la forma de vida actuals a l’Alta Garrotxa.

 

Dins l’àmbit de l’Espai Natural Protegit de l’Alta Garrotxa hi ha un important patrimoni arqueològic ben documentat i inventariat però poc conegut i també diferents jaciments arqueològics. La protecció i conservació d’aquest patrimoni figura entre els objectius del Pla de protecció del medi natural i del paisatge de l’Alta Garrotxa. És per aquest motiu i amb la voluntat de difondre els coneixements disponibles relacionats amb aquest patrimoni arqueològic que el Consorci de l’Alta Garrotxa col·labora en l'organització aquesta jornada.


Pel que fa a l’entitat organitzadora, l’Agrupament Europeu de Cooperació Territorial (AECT) País d’Art i d’Història Transfronterer de les Valls Catalanes, cal dir que la seva tasca és facilitar i promoure la cooperació territorial per reforçar la cohesió econòmica i social entre les valls i territoris a banda i banda dels Pirineus.


Cal inscriure-s'hi prèviament (als. tel. 00/33 468 839949 o bé 00/33 677 580349).

 

Els participants en aquesta activitat hauran de respectar de manera estricta les mesures sanitàries anticovid vigents.

També et pot interessar...

Visita al Volcà Montsacopa d'Olot
Inici: 04/12/2021  
Lloc de sortida: Oficina de Turisme
Olot
El Museu de la Garrotxa, a vista de dron
Inici: 02/02/2222  
Museu de la Garrotxa
Olot
Segueix-nos a: Facebook Twitter Instagram Pinterest