Àmbits
Quan?
Botó que permet agafar la meva ubicació per defecte
Segueix-nos a: Facebook Twitter Instagram Pinterest

L'Espill

De Màrio Pons Múria. Cinema

07/11/2021 Detall
Cinema Unió Social
Flix Detall
Descripció

Preestrena del llargmetratge l'Espill. El primer tall del director vol copsar la reacció de l'espectador i dotar al film de la seva visió i crítica per encarar la distribució internacional.

 

L’Espill, una comèdia romàntica basada en el drama de l’exili republicà de l’Hilairie Arasa, narbonès anomenat popularment “Puigdemont” al mercat central de les Halles. Un viatge de retorn als seus orígens. Un recorregut vital de la mà de dos grans cineastes inclassificables, Jean Eustache i Henry Imbert. Una reflexió sobre la llibertat d’estimar davant la perversa submissió de l’odi.

 

L’Hilaire Arasa, és un dels adolescents protagonistes de la pel·lícula de Jean Eustache Mes petites amoureuses (1974). Rodejat de l’atmosfera dels fills de l’emigració republicana, l’Hilaire forma part de la generació de joves dels barris obrers de la Narbona dels anysseixanta.

 

Seixanta anys després d’haver marxat, Hilaire torna al seu poble natal per descobrir l’Espanya de presos polítics i exiliats catalans, un viatge interior de retorn al Delta, al llegat repressiu de la postguerra, però també al seu primer gran amor de joventut.

També et pot interessar...

Jornades de la Baronia d'Entença
Inici: 06/11/2021   Fi: 28/11/2021
Castell de Falset - Museu Comarcal i altres espais
Falset i altres poblacions
Institut Ramon Muntaner (IRMU) online
Inici: 02/02/2222  
Institut Ramon Muntaner (IRMU)
Móra la Nova
Festa del Tren a Móra la Nova
Inici: 11/12/2021   Fi: 12/12/2021
Museu del Ferrocarril
Móra la Nova
Segueix-nos a: Facebook Twitter Instagram Pinterest