Àmbits
Quan?
Botó que permet agafar la meva ubicació per defecte
Segueix-nos a: Facebook Twitter Instagram Pinterest

Exposició "Joan Triadú, defensar la llengua, estimar el país"

Arxiu Nacional de Catalunya

Inici: 25/11/2021
Fi: 21/01/2022 Detall
Arxiu Nacional de Catalunya
Sant Cugat del Vallès Detall
Descripció

Amb motiu de la celebració de l’Any Joan Triadú, de la mà de la família i la Comissió organitzadora, el Departament de Cultura impulsa l’exposició “Joan Triadú, defensar la llengua, estimar el país”, produïda per l’Arxiu Nacional de Catalunya. La mostra, conduïda pel comissari Jordi Manent, pren com a element central el torrent incansable d’activisme cultural i polític desplegat per Joan Triadú durant setanta-cinc anys i té l’objectiu de mostrar l’enorme llegat de futur, en continguts i en valors, que ens ha regalat com a comunitat.

 

L’exposició repassa aquesta intensíssima trajectòria a través del fil conductor que representen les imatges i els documents propis del personatge al fons Joan Triadú i Font | ANC1-667 de l’Arxiu Nacional de Catalunya. Durant els seus darrers anys, conscient del valor del seu llegat patrimonial, va voler que es conservés al principal arxiu públic de la Generalitat. El va ingressar entre els anys 2004 i 2005 i des d’aleshores, inventariat i amb la descripció accessible a través de la xarxa, constitueix no només un testimoni viu de la seva capacitat de treball, creació i activisme, sinó també un observatori precís i eloqüent de la vida cultural catalana, durant moltes dècades del que ell mateix va batejar com un segle d’or de la cultura catalana.

 

Aquesta mostra explica, temàticament i cronològica, l’acció fructífera de Joan Triadú i Font com un dels principals referents de la cultura catalana del nostre temps, a través de l’anàlisi del seu activisme patriòtic, formatiu, i literari i cultural.

 

Més informació sobre l'exposició "Joan Triadú, defensar la llengua, estimar el país" al web de l'Arxiu Nacional de Catalunya.

També et pot interessar...

Societat Catalana de Genealogia, Heràldica, Sigil·lografia, Vexil·lologia i Nobiliària: recursos virtuals
Inici: 02/02/2222  
Societat Catalana de Genealogia, Heràldica, Sigil·lografia, Vexil·lologia i Nobiliària
Sant Cugat del Vallès
Arxiu Nacional de Catalunya (ANC): recursos online
Inici: 02/02/2222  
Arxiu Nacional de Catalunya
Sant Cugat del Vallès
Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya (CRBMC): recursos online
Inici: 02/02/2222  
Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya (CRBMC)
Sant Cugat del Vallès
Segueix-nos a: Facebook Twitter Instagram Pinterest