Àmbits
Quan?
Botó que permet agafar la meva ubicació per defecte
Segueix-nos a: Facebook Twitter Instagram Pinterest

Exposició "De Sant Cugat a Cadaqués"

Pintures de Casademont "Le Vieux"

Inici: 01/01/2022
Fi: 30/03/2022 Detall
Canals Galeria d'Art
Sant Cugat del Vallès Detall
Descripció

A l’actual mostra  de la Galeria Canals s’hi exposen pintures de Casademont tant representatives com El Monestir de Sant Cugat o L’església de Cadaqués. Destacats crítics i historiadors han parlat de la seva pintura. Diu el crític Daniel Giralt Miracle: “...tant en la factura del seu treball, cent per cent identificable, com en la temàtica, perquè com a gran protagonista hi trobem el paisatge, encara que els seus són uns paisatges que fugen dels tòpics, per mostrar-se nus, atmosfèrics, sense cap presència humana o animal, perquè van ser pensats per a ser contemplats i per a provocar que l’espectador hi interactuï, assaborint aquell moment lumínic i cromàtic que el pintor volia destacar. Un desafiament que Casademont també assumia en unes natures mortes que, més que descripcions d’uns objectes, són jocs de colors que determinen unes composicions intimistes, d’esperit morandià, com aquí també podem constatar...”.

 

Francesc Casademont té una obra molt personal de paleta austera i molt rica en matisos, centrada en els paisatges que va conèixer, tant d’aquí com de l’estranger.

 

La introducció del catàleg de la present exposició és a càrrec de Xavier Figueras, amic personal de Casademont i coneixedor de la seva obra i les seves vivències dels anys en què ell va viure a Sant Cugat i a Cadaqués. Figueras fou director de l’Escola Superior de Conservació i Restauració de Béns Culturals de Catalunya.

 

Més informació sobre l'exposició "De Sant Cugat a Cadaqués" al web de la galeria.

També et pot interessar...

Exposició "Gabriel Ferrater i els artistes de Sant Cugat"
Inici: 03/04/2022   Fi: 30/06/2022
Canals Galeria d'Art
Sant Cugat del Vallès
Canals Galeria d'Art: vídeo del fons d'art
Inici: 02/02/2222  
Canals Galeria d'Art
Sant Cugat del Vallès
Exposició "Josep Baqués"
Inici: 12/05/2022   Fi: 14/06/2022
Sala Rusinyol
Sant Cugat del Vallès
Segueix-nos a: Facebook Twitter Instagram Pinterest