Àmbits
Quan?
Botó que permet agafar la meva ubicació per defecte
Segueix-nos a: Facebook Twitter Instagram Pinterest

Mostra col·lectiva "Lídia, que fou i no fou la Ben Plantada"

Inici: 30/12/2021
Fi: 06/02/2022
Asil Gomis
Agullana Detall
Descripció

"Lídia posseïa el cervell paranoic més magnífic, fora del meu, que mai hagi conegut". Salvador Dalí va escriure aquestes paraules a la Vida secreta sobre Lídia Noguer Sabà, la popular Lídia de Cadaqués, que la darrera setmana de desembre de 2021 va ser homenatjada a Agullana amb motiu del 75è aniversari de la seva mort.

 

L’efemèride ha servit per reivindicar amb diferents activitats una dona de classe humil que es va saber relacionar amb burgesos i intel·lectuals (Salvador Dalí, Federico García Lorca, Josep Pla, Eugeni d'Ors. Aquest darrer la va fer protagonista de la seva obra. Va acabar superada per una obsessió que la va dur al deliri (Diari de Girona).

 

Aquesta exposició, de la qual és el comissari Enric Tubert, aplega obres de 38 artistes de l'EmpordàAlzamora, Josep M. Ametlla, Ricard Ansón, Wellen Arvon, Laia Bedós, Carles Bros, Mònica Campdepadrós, G. Carbó Berthold, Quim Domene, Miquel Duran, Ignasi Esteve, Pilar Farrés, Quim Farrés, Federico, Jaume Geli, Gispert, Nobuko Kihira, Koyama, Claude Lambert, Lleixà, Assumpció Mateu, Josep Ministral, Ramon Moscardó, Patxè, Esther Pi, Laia Pol, Jonathan Principal, Mercè Riba, Lluís Roura, Rusiñol Masramon, Carme Sanglas, Tura Sanglas, Sebi Subirós, Núria Surribas, Anne Velghe, Robert Vilallonga, Alicia Viñas i Juanjo Viñuela. Tots ells han fet una obra que parteix d’un retrat i el nom de Lídia. I el resultat és un conjunt de peces que engrandeixen encara més el mite (La Vanguardia).

 

Cal que els visitants de la mostra respectin de manera estricta les mesures sanitàries anticovid vigents.

També et pot interessar...

Biblioteca Carles Fages de Climent de Figueres: recursos digitals
Inici: 02/02/2222  
Biblioteca Carles Fages de Climent
Figueres
Ruta literària per la ciutat de Figueres
Inici: 02/05/2022   Fi: 29/06/2022
Lloc de trobada: Oficina de Turisme
Figueres
Roses Cultura a casa
Inici: 02/02/2222  
Diferents espais
Roses
Segueix-nos a: Facebook Twitter Instagram Pinterest