Àmbits
Quan?
Botó que permet agafar la meva ubicació per defecte
Segueix-nos a: Facebook Twitter Instagram Pinterest

Exposició "Teixir com a codi obert"

Teresa Lanceta

Inici: 08/04/2022
Fi: 04/11/2022 Detall
Museu d'Art Contemporani de Barcelona (MACBA)
Barcelona Detall
Descripció

A principis dels anys setanta Teresa Lanceta (Barcelona, ​​1951) va prendre la decisió de teixir com a mitjà d'expressió artística, forçant els límits de la comprensió del que es considera o no es considera art. La seva aproximació al teixit se centra en els elements formals, en allò que els teixits tenen d'original i propi: els lligaments, materials, tradicions i tècniques. Una manera de fer sense cap esbós previ en què imatge i fons, objecte i llenguatge, suport i imatge es construeixen alhora, sense possibilitat de recular, assumint els errors.

 

Teixir li ha permès comprendre un codi primigeni i universal que manifesta clarament la seva llei interna, una llei que traspassa fronteres físiques, temporals i culturals, que alimenta la imaginació creadora i a partir de la qual l’artista elabora una proposta personal. El seu treball no defuig la reflexió ecològica i reclama la utilitat de l’art i la creació col·lectiva enfront de la idea de geni individual. L’art col·lectiu no es planteja com un magma uniforme ni com una mà enorme que tot ho fa, sinó com el resultat de la creativitat de persones concretes, un codi obert que en permet la lectura, transformació i transmissió.

 

Aquesta exposició reuneix tota la trajectòria de Teresa Lanceta des dels setanta fins a l’actualitat i inclou una àmplia selecció dels seus tapissos, teles, pintures, dibuixos, escrits i vídeos, en el que és la més completa aproximació al treball de l’artista fins avui. A més, Teresa Lanceta ha convidat altres autors a dur a terme diverses col·laboracions que es mostraran a l’exposició: La Trinxera, Olga Diego, Leire Vergara, Nicolás Malevé, Virginia García del Pino, Pedro G. Romero, Paula Crespo, Isabel Carballo i el projecte Els oficis del Raval, en col·laboració amb l’IES Miquel Tarradell i el departament d’Educació del museu.

 

L’exposició és una coproducció del MACBA Museu d’Art Contemporani de Barcelona i de l’Institut Valencià d’Art Modern (IVAM, València). Exposició comissariada per Nuria Enguita i Laura Vallés Vílchez.

 

Més informació sobre l'exposició "Teixir com a codi obert" al web del MACBA

També et pot interessar...

Exposició "Jo, de petita, anava sempre al moll"
Inici: 06/03/2022   Fi: 01/09/2022
Museu Marítim de Barcelona (MMB) -Naus de les Drassanes
Barcelona
Exposició "Dissenys habitats"
Inici: 22/06/2022   Fi: 18/09/2022
Fundació Foto Colectania
Barcelona
Exposició "Sismografia de les lluites"
Inici: 09/06/2022   Fi: 25/09/2022
Museu d'Art Contemporani de Barcelona (MACBA)
Barcelona
Segueix-nos a: Facebook Twitter Instagram Pinterest