Àmbits
Quan?
Botó que permet agafar la meva ubicació per defecte
Segueix-nos a: Facebook Twitter Instagram Pinterest

Exposició "Cinthia Marcelle"

Una conjunció de factors

Inici: 15/07/2022
Fi: 08/01/2023 Detall
Museu d'Art Contemporani de Barcelona (MACBA)
Barcelona Detall
Descripció

El MACBA presenta la primera exposició monogràfica a l’Estat espanyol de l’obra de Cinthia Marcelle, nascuda el 1974 a Belo Horizonte, Brasil, i que viu i treballa a São Paulo.

 

Durant l’última dècada, Marcelle ha assolit reconeixement internacional per la seva obra fílmica, de gran impacte visual, i les seves poderoses instal·lacions a gran escala. Alhora, el seu treball a escala monumental s’ha acompanyat sempre de dibuixos, fotografies, petits objectes i formes subtils d’intervenció espacial. Aquesta exposició, que aplega un corpus d’obra produït des de principis de la dècada del 2000, posa èmfasi en la preocupació constant de Marcelle per la dinàmica de la col·lectivitat i la poètica de l’acumulació, la multiplicació i la repetició. També posa de manifest la diversitat estètica de la seva obra, que inclou llargues preses estàtiques, mises en scène ambientals i l’ús reiterat de materials i colors que remeten a contextos específics de producció.

 

L’obra fílmica i les instal·lacions a gran escala de Marcelle estan realitzades en col·laboració amb persones de grups o comunitats preexistents, com pagesos, activistes, obrers o treballadors industrials, músics i personal dels museus. A través d’una combinació d’acció col·lectiva i la seva representació indirecta, l’obra proposa nous circuits desorganitzant els sistemes existents, i produeix associacions subtils de classe, treball i jerarquia. Mitjançant el dibuix i la producció de més pel·lícules «artesanals», Marcelle crida l’atenció sobre formes íntimes de relació intersubjectiva, com la memòria, la col·laboració, l’educació, la influència i l’amor.

 

Més informació sobre l'exposició "Cinthia Marcelle" al web del MACBA

També et pot interessar...

El Museu Nacional a Casa
Inici: 02/02/2222  
Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC)
Barcelona
Exposició "Exterior/Interior"
Inici: 18/05/2022   Fi: 27/07/2022
Fundació Suñol
Barcelona
Exposició "Tresors MNACTEC:  Cafès, cafeters i cafeteres"
Inici: 02/06/2022   Fi: 30/06/2024
Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (mNACTEC)
Terrassa
Segueix-nos a: Facebook Twitter Instagram Pinterest