Àmbits
Quan?
Botó que permet agafar la meva ubicació per defecte
Segueix-nos a: Facebook Twitter Instagram Pinterest

Exposició "A propòsit d'unes flors"

Activitats paral·leles

Inici: 01/03/2022
Fi: 26/03/2022 Detall
Sala Portal del Pardo i altres espais
El Vendrell Detall
Descripció

Exposició: "A propòsit d'unes flors", a la Sala Portal del Pardo i la Biblioteca Pública Terra Baixa.

 

Tal com recull el díptic de la mostra, “A propòsit d’unes flors” va néixer com un passatemps derivat de l’admiració de Camil·la Pérez Salvà envers l’escriptora Mercè Rodoreda. El divertiment inicial va consistir a pintar, usant l’aquarel·la, les flors creades a "Flors de debò" per l’autora admirada.

 

Ja les tenia pràcticament enllestides quan les va ensenyar a la Nati Soler Alcaide, que desconeixia l’existència de la peça. Les pintures i la lectura del text interpretat la van fascinar tant que va escriure les històries personals captades de l’aparença de cada una. Van explicar a la Carlota Baldrís com havien convertit un temps de confinament obligatori en un temps de creació i li va venir de gust compondre una música identitària per a cada una de les trenta-vuit flors. En aquest punt el joc individual es convertia en projecte.

 

L’editor d’Ònix s’hi va engrescar i el va voler mostrar al públic. S’hi va afegir Pep Vinyes, director del Grup de Teatre Inestable del Vendrell, amb la intenció d’ampliar el grup de persones a qui arribés l’obra i li va donar format teatral. Les flors eren quasi completes, però què són unes flors sense fragància? Aquí s’hi va sumar la sort de conèixer la mestra artesana perfumista Esperança Cases Prats, i ella va crear el perfum per a cada element. L’Andrea Rigalós Cases va filmar la manera de treballar individualitzada i en va deixar constància artística.

 

Durant el mes de març del 2022, la Biblioteca Terra Baixa i Sala Portal del Pardo permetran gaudir i participar activament del projecte, amb un seguit d’activitats paral•leles.

  • 2 de març, a les 18.30 h, presentació de l’exposició a càrrec del Grup de Teatre Inestable del Vendrell i de la violinista Anna Urpí Baldrís.
  • 5 de març, a les 10 h, Olorant l'art, a càrrec d'Esperança Cases, mestra perfumista.
  • 9 de març, a les 18.30 h, presentació del llibre A propòsit d’unes flors. Amb Joan Descals, projecció del documental d'Andrea Rigalós Cases sobre el projecte i el vídeo A propòsit d’unes flors.
  • 12 de març, a les 11 h, audició comentada de la música de les flors, a càrrec de Carlota Baldrís.
  • 16 de març, a les 18.30 h, visita guiada, a càrrec de Camil·la Pérez Salvà i Nati Soler Alcaide.
  • 19 de març, a partir de les 10 h, matinal de poesia a la Biblioteca i visita guiada, a càrrec de Camil·la Pérez Salvà i Nati Soler Alcaide.
  • 23 de març, a les 18.30 h, taller de pintura i escriptura a càrrec de Nati Soler Alcaide i Camil·la Pérez Salvà.
  • 26 de març a les 18.30 h, taller de teatre impartit per Pep Vinyes.

També et pot interessar...

Visita guiada al Museu Àngel Guimerà
Inici: 10/07/2022   Fi: 21/08/2022
Museu Àngel Guimerà
El Vendrell
Ruta "Sant Salvador: de port marítim a platja d’estiueig"
Inici: 02/08/2022   Fi: 30/08/2022
Punt de trobada: Museu Pau Casals
El Vendrell
Els dilluns al MÀG. El Vendrell
Inici: 01/08/2022   Fi: 29/08/2022
Museu Àngel Guimerà
El Vendrell
Segueix-nos a: Facebook Twitter Instagram Pinterest