Àmbits
Quan?
Botó que permet agafar la meva ubicació per defecte
Segueix-nos a: Facebook Twitter Instagram Pinterest

Exposició "Jo, de petita, anava sempre al moll"

Dones i pesca

Inici: 06/03/2022
Fi: 01/09/2022 Detall
Museu Marítim de Barcelona (MMB) -Naus de les Drassanes
Barcelona Detall
Descripció

“Jo, de petita, anava sempre al moll”, repeteixen les dones que integren la comunitat pescadora de la Barceloneta. De petites i de grans. Les dones, els  homes i tothom que en forma part tenen la necessitat de passar pel moll quasi cada dia. L’acció quotidiana de passar pel moll els fa ser -pertànyer- i, al mateix temps, estar -habitar el territori.

 

"Jo, de petita, anava sempre al moll" és una exposició que reflexiona sobre la sostenibilitat i la pesca en un territori concret, la Barceloneta. L'exposició s'apropa a la comunitat pescadora de la Barceloneta per entendre els oficis i el present de la pesca.

 

A través dels testimonis d'aquesta comunitat, emergeixen dos discursos: el del dol i la pèrdua de la pesca, i el de la necessitat de canvi i transformació de l'ofici. De fet, són les dones de la comunitat pescadora les que plantegen la urgència de la transformació dels oficis de la pesca. Només així, diuen, albiren un futur. Buscant respostes a com reinventar l'ofici, l'exposció surt del territori de la ciutat per mostrar com joves, homes i dones, de la mar Mediterrània estan reinventant l'ofici per fer-lo més sostenible. Aquesta sostenibilitat, però, interpel·la també el públic: quin paper té la ciutadania en un consum de peix sostenible?, què perd una ciutat quan no cuida la comunitat pescadora?

 

El títol de la mostra, "Jo, de petita, anava sempre al moll" és una radiografia del món passat, de com les dones eren apartades de la mar. I és una crida a repensar com ens relacionem amb la mar i amb la pesca en un món en transformació.

 

Més informació sobre l'exposició al web del Museu Marítim

També et pot interessar...

Activitats al CaixaForum Barcelona
Inici: 03/08/2023   Fi: 31/10/2023
CaixaForum Barcelona
Barcelona
Cafès científics de la Universitat de Barcelona 2023
Inici: 05/10/2023   Fi: 30/11/2023
Espai Mallorca
Barcelona
23è Cap de Setmana Ibèric
Inici: 07/10/2023   Fi: 08/10/2023
Castellet de Banyoles i altres espais
Tivissa i altres poblacions
Segueix-nos a: Facebook Twitter Instagram Pinterest