Àmbits
Quan?
Botó que permet agafar la meva ubicació per defecte
Segueix-nos a: Facebook Twitter Instagram Pinterest

Dia Internacional dels Museus (DIM)

#DIM2022

Inici: 14/05/2022
Fi: 22/05/2022
Diferents espais i altres espais
Barcelona i altres poblacions Detall
Descripció

Missatge de l'Agència Catalana del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya:

 

Com cada 18 de maig, celebrem amb tu el Dia Internacional dels Museus (DIM), el gran esdeveniment que organitza, des del 1977, el Comitè Internacional dels Museus (ICOM). És el dia en què els museus són els protagonistes i obren les seves portes per oferir una atractiva oferta d'activitats i per sensibilitzar als seus visitants i a la població de la seva importància en el desenvolupament de la societat.

 

Les activitats organitzades amb motiu d’aquesta cita duren diversos dies al voltant d’aquesta data: en aquesta edició, la celebració tindrà lloc del 14 de maig, Nit dels Museus, al 22 de maig.

 

EL PODER DELS MUSEUS

Per aquesta edició, l'ICOM proposa celebrar el Dia Internacional dels Museus sota el lema "El poder dels museus". I és que els museus tenen el poder de transformar el món que els envolta, de provocar canvis positius en les seves comunitats. Ho fan a través de tres eixos: la sostenibilitat, la innovació en la digitalització i l'accessibilitat i la construcció de comunitat a través de l'educació.

  • El poder d’aconseguir la sostenibilitat. Com a actors clau en les seves comunitats locals, els museus contribueixen a impulsar una gran varietat dels Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides, entre els quals s'inclouen el foment de l'economia social i de proximitat, i la difusió d'informació científica sobre els reptes mediambientals.
  • El poder de la innovació en la digitalització i l'accessibilitat. Els museus s'han convertit en espais innovadors on es poden desenvolupar noves tecnologies i aplicar-les a la vida quotidiana. La innovació digital pot fer que els museus siguin més accessibles i atractius, ajudant el públic a entendre conceptes complexos i plens de matisos.
  • El poder de construir comunitat a través de l'educació. Amb les seves col·leccions i programes, els museus connecten un teixit social que és essencial en la construcció de comunitats. Contribueixen a conformar una societat civil informada i compromesa defensant valors democràtics i oferint oportunitats d'aprenentatge a totes les persones.

 

Informació del Dia Internacional dels Museus al web patrimoni.gencat

 

Agenda d'activitats del DIM 2022 al web patrimoni.gencat

També et pot interessar...

Exposició "Constel·lació gràfica"
Inici: 02/12/2022   Fi: 14/05/2023
Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB)
Barcelona
mNACTEC: programació online
Inici: 02/02/2222  
Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (mNACTEC)
Terrassa
Exposició "Cau la pluja d'estels. Passa el temps de les roses"
Inici: 21/10/2022   Fi: 23/04/2023
Ca l'Arenas Centre d'Art
Mataró
Segueix-nos a: Facebook Twitter Instagram Pinterest