Àmbits
Quan?
Botó que permet agafar la meva ubicació per defecte
Segueix-nos a: Facebook Twitter Instagram Pinterest

Exposició "Relats Fotogràfics 14"

Inici: 12/05/2022
Fi: 18/06/2022 Detall
ACVic Centre d'Arts Contemporànies
Vic Detall
Descripció

Relats fotogràfics és un diàleg entre una imatge i un text. Una imatge, creada en un context periodístic, arriba a mans d’un escriptor que, sense tenir més informació que la mateixa imatge, en prepara un text. Un text que destaca la poètica de la imatge


3 d'octubre de 2017

"La senyora V. va dir que ella mateixa compraria les flors.(1) Després va recordar que segurament avui no en trobaria enlloc. «Quina delícia!» —va pensar. Es prendria tota la jornada per a ella. En haver dinat, i mentre P. i R. discutien a la cuina, la senyora V. va aprofitar per a anar-se'n a llegir a la sala; una ocasió perfecta per a sostreure's d'una sobretaula vehement i emboirada pel fum de tabac. Cap al tard enfilaria sola carrer amunt cap a la plaça. No agafaria el paraigua perquè aquell dia de tardor era càlid i més aviat assolellat.

 

Així que va sentir tocar les set, la senyora V. es va pintar els llavis, va agafar l'abric de migtemps, la bossa i les claus i va sortir de casa. L'explosió inusitada de gent al carrer la va torbar una mica. Va somriure. En arribar a la plaça, amb prou feines hi havia un forat, així que es va quedar palplantada en un extrem sota una volta. Benhaja lo cavall negre! (2) cridava el jove del seu costat brandant una bandera.

 

En arribar a casa —feines per caminar de tanta gent!—, la senyora V. es va estirar al sofà. P. i R. encara no havien arribat. Ressonaven dins seu els mots d'aquell jove. Recordava les paraules amb claredat: Benhaja lo cavall negre!. Ella sabia que els versos no anaven així i que la benedicció del poeta era, a contrari, per al cavall blanc. Va somriure, corpresa d'una excitació extraordinària. «Sí, avui és un dia de cavall negre al galop.» —va pensar.

 

A poc a poc la senyora V. s'anava adormint. Demà compraria ella mateixa les flors. De lluny sonava una música suau.(3)"

 

M. Carme Bernal Creus

 

1 Paraules extretes de Mrs. Dalloway, de Virgínia Woolf
2 Dins el poema «Lo comte Arnau», de Jacint Verdaguer: «Banhaja lo cavall blanc!»
3 Vladimir Martynov: The Beatitudes. Kronos Quartet

 

Més informació de l'exposició al web de l'ACVic

 

 

 

També et pot interessar...

Exposició "Perfect Day"
Inici: 02/03/2023   Fi: 29/04/2023
ACVic Centre d'Arts Contemporànies
Vic
Museu de l'Art de la Pell: recursos online
Inici: 09/09/9999  
Museu de l'Art de la Pell
Vic
ACVic Centre d'Arts Contemporànies: recursos online
Inici: 02/02/2222  
ACVic Centre d'Arts Contemporànies
Vic
Segueix-nos a: Facebook Twitter Instagram Pinterest