Àmbits
Quan?
Botó que permet agafar la meva ubicació per defecte
Segueix-nos a: Facebook Twitter Instagram Pinterest

Agenda Cultural Virtual

Selecció d'activitats digitals

 

Tiana Antica 2022

Festival de Música Antiga de Tiana

Inici: 28/05/2022
Fi: 05/06/2022
Casal Tiana. Sala Albéniz i altres espais
Tiana Detall
Descripció

El Festival de Música Antiga de Tiana “Tiana Antica 2022” oferirà 4 concerts entre el 28 de maig i el 5 de juny:

 

  • 28 i 29 de maig : Música del Renaixement
  • 4 i 5 de juny: Música del Barroc i música medieval

 

Programa

 

Dia 28 de maig, 18 h, a la Pedrera de Can Reon (antic Can Fàbregas): ¡Bailad, Villanos! A càrrec de Vents d'Helvetia, ministrers, una formació emergent d’instrumentistes de vent històrics, provinents de diferents punts d’Espanya i Suïssa, residents a Catalunya. El grup sorgeix de la necessitat dels integrants d’interpretar el ric repertori renaixentista.

 

  • Helen Glock, Corneta, flauta de bec
  • Sushaant Jaccard,Corneta, flauta bec
  • Ramon Marquès, Sacabutx
  • Martí Badia, Sacabutx
  • Juan Diego Galván, Baixó
  • Albert López, Percussió històrica
  • Guillem Reyes, Guitarra renaixentista
  • Miguel Callejas, Corneta i direcció

 

Dia 29 de maig, 19 h, a l'Espai Can Riera: Frottola. La cançó italiana del Cinquecento, a càrrec d'Alla Viola, duet format per la soprano Olga Miracle i el llautista Xavier Domínguez. Fundat el 2010, es dedica a la recerca i interpretació amb criteris històrics de la cançó renaixentista italiana, francesa i anglesa. Olga Miracle, soprano, Xavier Domínguez, llaüt, viola da mano, guitarra renaixentista.

 

Dia 4 de juny, 19 h, a la Sala Albéniz - Casal de Tiana: Majara'iwa - Resplandor. Un mestissatge barroc. A càrrec d'Ensamble Moxos. Sant Ignasi de Moxos és una petita població de l’Amazònia boliviana on es va situar una de les Reduccions Jesuïtes més importants de Bolívia. Entre les obres de la parròquia del poble, portada per la Companyia de Jesús, hi ha l’Escola de Música de Sant Ignasi de Moxos, on es desenvolupa la formació musical i es cultiva tota l’essència cultural i identitat moxenya al voltant del barroc missional . Els joves i les joves de Sant Ignasi de Moxos reben una formació integral humanística, tècnica i artística i són els protagonistes del cultiu i el creixement dels seus valors culturals i socials. Ensamble Moxos, vaixell insígnia de l’Escola de Música de Sant Ignasi, ha esdevingut un dels principals ambaixadors de la Bolívia indígena, pluricultural i multiètnica. La seva música reivindica la identitat i la memòria d’un poble indígena que en defensa la dignitat i el lloc al món. Aquesta formació ha recorregut escenaris de 22 països i actualment està realitzant una gira per Espanya en commemoració del 500è aniversari de la fundació dels jesuïtes per Sant Ignasi de Loiola. Recull totes les expressions musicals que encara conviuen a Moxos, amb un desplegament exuberant de vestuari, danses i dramatitzacions.

 

Dia 5 de juny, 19 h, a la Sala Albéniz - Casal de Tiana: El llibre de Marguerite. Feminisme i música als s.XIII-XIV, a càrrec de Bubulina Teatre: Gisela Figueras, Actriu, comedianta i guionista, Jordi Lara, Escriptor i dramaturg, Òscar Lópes, Llum i so i Montse Figueras, Escenògrafa i vestuari, que escriuen, produeixen i realitzen una varietat d’espectacles que combinen representació, poesia i música.

 

#ciclesifestivalsmusicals

També et pot interessar...

Laura Simó & Ignasi Terraza Trio
Inici: 30/08/2024  
Pati del Xifré
Arenys de Mar
Lo nuestro estaba cantado
Inici: 01/09/2024  
Masia de Can Ratés
Santa Susanna
Roger Padrós
Inici: 23/08/2024  
Espai Far de Calella
Calella
Segueix-nos a: Facebook Twitter Instagram Pinterest

Agenda Cultural Virtual

Selecció d'activitats digitals