Àmbits
Quan?
Botó que permet agafar la meva ubicació per defecte
Segueix-nos a: Facebook Twitter Instagram Pinterest

Exposició "Sirenes en trànsit"

Inici: 28/06/2022
Fi: 02/10/2022 Detall
Museu Marítim de Barcelona (MMB) -Naus de les Drassanes
Barcelona Detall
Descripció

El Museu Marítim de Barcelona obre un petit espai expositiu que porta per títol "Sirenes en trànsit." Aquesta petita mostra comissariada per Sacha Coward, historiador de l’art i col·laborador habitual dels Royal Museums of Greenwich, explica per què les sirenes són símbols tan poderosos per a la comunitat LGTBIQ+: per la seva capacitat de transformació, de ser éssers híbrids, pels poders màgics que tenen…

L’exposició repassa com des de l’antiguitat hi ha moltes històries de sirenes que estan relacionades amb la fluïdesa sexual i de gènere. De totes elles, cal destacar la que va escriure  l’any 1837 el biromantic Hans Christian Andersen. I és que La Sireneta és l’expressió de l’angoixa  soferta per l’autor en ser rebutjat –amorosament- per un amic del qual s’havia enamorat. Avui les sirenes –en tant que símbols- són habituals en gran part de les desfilades del Dia de l’Orgull.

Sirenes en trànsit es podrà visitar des del 28 de juny, dia de l’Orgull LGTBIQ+, al 2 d’octubre de manera gratuïta. La mostra s’inclou dins el programa L’Orgullosa, que coordina el Centre LGTBIQ de Barcelona, juntament amb les propostes de set museus més de Barcelona.

Amb aquesta petita exposició, el Museu Marítim de Barcelona continua treballant per ampliar les seves narratives des del punt de vista sexual i de gènere, un dels seus objectius estratègics, que ja va iniciar el 2021 amb l’exposició El desig és tan fluid com la mar.

 

Més informació sobre l'exposició al web del Museu Marítim

També et pot interessar...

Exposició "World Press Photo 2022"
Inici: 02/11/2022   Fi: 04/12/2022
Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB)
Barcelona
Anoia Patrimoni
Inici: 01/01/2022   Fi: 31/12/2022
Comarca de l'Anoia
Igualada
Exposició "Gotes d'Arxiu"
Inici: 18/05/2022   Fi: 01/12/2022
Museu Marítim de Barcelona (MMB) -Naus de les Drassanes
Barcelona
Segueix-nos a: Facebook Twitter Instagram Pinterest