Àmbits
Quan?
Botó que permet agafar la meva ubicació per defecte
Segueix-nos a: Facebook Twitter Instagram Pinterest

Exposició "Paisatge Viladot"

Inici: 15/07/2022
Fi: 25/09/2022 Detall
Museu de la Vida Rural
L'Espluga de Francolí Detall
Descripció

L'exposició "Paisatge Viladot", s'emmarca en l'Any Guillem Viladot i en la desena edició del RUSCel Festival de Poesia de l’Espluga de Francolí.

 

Viladot (Agramunt 1922 – Barcelona 1999) no només va ser un escriptor prolífic sinó, també, un creador polifacètic que va festejar i excel·lir en múltiples llenguatges artístics: el poètic, el literari, l’experimental, el periodístic o el plàstic.

 

Una exposició que mostrarà l’ús del paisatge agramuntí en la seva obra. Una obra plàstica que, segons el mateix autor, no va deixar mai de ser una producció poètica. És a dir, poemes que en molts casos guanyaven volum gràcies als objectes que contenien. Des d’aquesta perspectiva, i tot fent un repàs de la seva trajectòria, trobarem quatre maneres en què Viladot ha representat o inclòs el paisatge riberenc dins de les seves produccions més plàstiques.

 

A "Paisatge Viladot" veurem com l’artista no deixa mai d’incorporar el món que l’envolta, el seu món, a la seva obra. Ho fa portant el paisatge agrari, natural o domèstic al centre de la seva producció poètica. Gràcies a ell, el nostre entorn/món deixa la seva quotidianitat per aconseguir un nivell poètic que ens ajuda a entendre’l, a mirar-lo i a estimar-lo tot creant un Paisatge Viladot.

 

La inauguració

L’acte d’inauguració comptarà amb Josep Bertran (comissari de l’exposició), Pau Minguet (director de Lo Pardal), Aida Morgades (1a tinent d’alcalde de l’Ajuntament de l’Espluga de Francolí), Enric Mercadé (regidor de comerç, cultura, festes i tecnologies de la informació de l’Ajuntament de l’Espluga de Francolí) Sílvia Fernández (alcadessa d’Agramunt), i Gemma Carbó (directora del Museu de la Vida Rural).

També et pot interessar...

Coves de l'Espluga de Francolí: recorregut virtual 
Inici: 02/02/2222  
Coves de l'Espluga
L'Espluga de Francolí
Exposició "Tros de dona"
Inici: 31/03/2023   Fi: 04/02/2024
Museu de la Vida Rural
L'Espluga de Francolí
Museu del Pessebre de Catalunya. Montblanc
Inici: 03/12/2022   Fi: 31/12/2023
Museu del Pessebre
Montblanc
Segueix-nos a: Facebook Twitter Instagram Pinterest