Àmbits
Quan?
Botó que permet agafar la meva ubicació per defecte
Segueix-nos a: Facebook Twitter Instagram Pinterest

Exposició "Crims l'exposició"

Inici: 26/10/2022
Fi: 10/04/2023 Detall
Palau Robert. Centre d'Informació de Catalunya. Sala 2
Barcelona Detall
Descripció

El Palau Robert obre al públic el dia 26 d’octubre “CRIMS L’EXPOSICIÓ”, que es podrà visitar fins al 10 d’abril del 2023. Després de néixer com a programa de Catalunya Ràdio, créixer a TV3 i consolidar-se mitjançant diversos llibres, Crims serà ara també una exposició, perquè, segons Carles Porta “hi ha un valor afegit evident en tocar, veure i sentir les coses”.

 

L’exposició és una experiència immersiva en el món del programa Crims des de tres punts de vista: el de l’entorn de les víctimes, el dels criminals i el dels que els investiguen. En paraules de Porta, “en aquesta exposició es parla de víctimes, d’assassins i d’investigadors”.

 

Tot el que s’hi veu ha passat. Els fets, els noms i els llocs són reals. Algunes escenes i elements estan dramatitzats, però el contingut consta en documents o prové de testimonis que eren al lloc dels fets.

 

Organitzada per la Direcció General de Difusió i comissariada per Carles Ortet, ha comptat amb la col·laboració especial de Carles Porta. El disseny museogràfic és de Zoopa, i el disseny gràfic, de Daniel Ebosogo, Elena Villares i Sergi Comabella.

 

L’exposició ocuparà el segon pis de Palau Robert fins ben entrat el mes d’abril de 2023. Ha comptat amb aportacions del Fons documental de Catalunya Ràdio, Televisió de Catalunya i True Crime Factory. Juanjo Sánchez i Carol Quesada, amb la col·laboració d’Anna Punsí, Ona Tura i Laura Tremoleda, han rebut l’assessorament de la Policia de la Generalitat - Mossos d'Esquadra.

 

La producció audiovisual, els enregistraments i la recerca documental són obra de les productores Goroka, True Crime Factory, Zoopa i Televisió de Catalunya

 

Amb "Crims l'exposició", els visitants podran viure una experiència física i interactiva relacionada amb diferents casos i sempre amb l’aposta del programa per comprendre els secrets ocults de la ment humana: mitjançant un QR podrà participar des del seu mòbil en un joc de pistes interactiu dins de l’exposició i qui els acabin resolent obtindran el codi per accedir a la sala oculta.

 

El públic es convertirà, així, en part de la investigació i la resolució dels episodis més comentats de Crims, i ho farà, entre d’altres, amb eines de realitat augmentada. A més de l’exposició, mentre duri la mostra es faran visites guiades i taules rodones de temàtica relacionada.

 

Més informació sobre l'exposició al web del Palau Robert

  

 

 

 

 

També et pot interessar...

Exposició "Les mans, els pits, els dits"
Inici: 11/11/2023   Fi: 07/01/2024
Edifici de la Presó
Mataró
Exposicions de llarga durada al MAC Barcelona
Inici: 01/01/2021   Fi: 31/12/2024
Museu d'Arqueologia de Catalunya (MAC Barcelona)
Barcelona
Exposició "L'arbre del que encara no saps"
Inici: 25/10/2023   Fi: 11/02/2024
CaixaForum Barcelona
Barcelona
Segueix-nos a: Facebook Twitter Instagram Pinterest