Àmbits
Quan?
Botó que permet agafar la meva ubicació per defecte
Segueix-nos a: Facebook Twitter Instagram Pinterest

Agenda Cultural Virtual

Selecció d'activitats digitals

 

Tradicionàrius

36è Festival Folk Internacional

Inici: 13/01/2023
Fi: 31/03/2023
Centre Artesà Tradicionàrius - C.A.T.
Barcelona Detall
Descripció

·······························

 

Missatge de presentació del festival:

 

«El Festival Folk Internacional Tradicionàrius, creat el 1988, consisteix originalment en un cicle de música tradicional catalana obert a formacions musicals dels Països Catalans i d’altres països des de 2003 —any de la seva internacionalització —que ha esdevingut un festival anual compacte al llarg de dotze setmanes. Suposa la participació de més de quaranta grups i solistes i la darrera edició ha mobilitzat al voltant de 12.000 espectadors. TRADICIONÀRIUS és ja en aquest moment una realitat reconeguda no només als Països Catalans, sinó també a la resta de l'Estat i amb notable projecció europea (fonamentalment França i Itàlia).

 

El Festival consisteix en una programació estable de concerts i ball folk les nits de dijous, divendres, dissabtes i diumenges i en diferents cicles: Les Vespres dels dimecres, a l’espai del Bar del C.A.T. en què diferents músics es troben per improvisar en un ambient distès i acabar la nit en una folk session; el cicle Folk als Mercats, en col·laboració amb els Mercats Municipals de Barcelona, que consisteix en amenitzar cinc dissabtes al matí els mercats de la Vila de Gràcia (L’Estrella, Lesseps, l’Abaceria Central i la Llibertat) amb grups de música folk; i per últim, el Tradicionàrius al Territori en col·laboració amb d’altres festivals i cicles veïns com el Rubrifolkum a Sant Boi de Llobregat, el Folkestoltes a Girona, el Garrotxinàrius a Olot i la Violinada a Argelaguer.

 

La col·laboració amb d’altres festivals i entitats de la ciutat és molt important pel Festival i és per això que cada any programem concerts i espectacles de gran format amb L’Auditori de Barcelona, el Festival BarnaSants, el Cicle Hamaques de la Casa Amèrica Catalunya o el Festival Cose di Amilcare del Club Tenco de San Remo, Itàlia. En el marc del Festival també s’hi programa el grup guanyador del Concurs Sons de la Mediterrània organitzat pel Grup Enderrock, la Fira Mediterrània de Manresa, el Centre Artesà Tradicionàrius i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, amb el suport de l'Ajuntament del Vendrell, Comèdia i el programa de Catalunya Ràdio Mans. El C.A.T. forma part de la Federació de Foguerons de Sa Pobla a Gràcia i en el marc del Festival programem el Cap de Setmana de les Illes, una de les festes més importants i multitudinàries de la Vila.»

 

·······························

 

 

Podeu consultar la programació de concerts seguint l'enllaç següent:

 

#ciclesifestivalsmusicals

També et pot interessar...

Mercat del Ram a Vic
Inici: 22/03/2024   Fi: 24/03/2024
Recinte Firal El Sucre
Vic
Matinal d'Intercanvi de Llavors de la Catalunya Interior
Inici: 03/03/2024  
Diferents espais
Argençola
Cultura Popular i Associacionisme Cultural
Departament de Cultura
Barcelona
Segueix-nos a: Facebook Twitter Instagram Pinterest

Agenda Cultural Virtual

Selecció d'activitats digitals