Àmbits
Quan?
Botó que permet agafar la meva ubicació per defecte
Segueix-nos a: Facebook Twitter Instagram Pinterest

Agenda Cultural Virtual

Selecció d'activitats digitals

 

L’art d’educar amb amor i consciència

Cicle de conferències. Alcanar

 

Inici: 11/02/2023
Fi: 11/11/2023 Detall
Casal Cívic Trinitari Bel
Alcanar Detall
Descripció

El cicle “L’art d’educar amb amor i consciència”, arriba a la sisena edició. Un any més, hi participaran professionals de renom per a atansar les famílies i la comunitat educativa al món de la criança respectuosa i l’educació positiva.

 

Dissabte 11 de febrer, a les 11 h - "Joc d'aferrament, el poder de la connexió amb els nostres fills i filles", de Laura Diaz de Entresotos. Psicòloga i instructora d’aware parenting. Defensa un enfocament de l'educació i la criança basat en la disciplina no punitiva, el respecte i l'aferrament. Ofereix orientació a famílies i professionals de l’educació, i també fa xarrades i imparteix cursos. En aquesta sessió parlarem de la importància de connectar emocionalment amb els nostres fills i filles per a oferir-los un entorn segur per a desenvolupar-se. Descobrin com a través del riure i del joc es pot enfortir la connexió, afavorir la cooperació per superar situacions difícils.

 

El dissabte 25 de març, a les 11.30 h, el doctor en psicologia i psicòleg especialitzat en interpretació musical Guillermo Dalia Pozo. Del 1993 ençà la seua tasca professional gira entorn de la millora de la qualitat de vida dels i les músics. Ha publicat nombrosos articles i ha participat en congressos. A la xarrada "Beneficis de l’estudi musical en la primera infància" es repassaran els grans avantatges de l’estudi musical en edats primerenques i com això afecta de manera positiva i transversal l’evolució de la maduració personal dels xiquets i xiquetes.

 

Dissabte, 6 de maig, a les 17.30 h - conferència de Joaquim Puntí Vidal. Psicòleg clínic, professor de la UAB i coordinador de la cartera de serveis de psicoteràpia infantil i juvenil de l’Hospital de Dia d’Adolescents de l’Hospital Parc Taulí, de Sabadell. També fa divulgació d’aquesta matèria i col·labora en diferents mitjans de comunicació. El malestar emocional fa anys que empitjora entre els adolescents, i la pandèmia encara ho ha intensificat més. Amb "Com afrontar el malestar emocional dels i les adolescents" donarà eines a les famílies per a captar aquest malestar, així com recursos per a ajudar el jovent a transitar per aquestes emocions.

 

Dissabtel 21 d’octubre, a les 17.30 h - Héctor Ruiz Martín serà l’encarregat de seguir amb el cicle de conferències, amb "Com aprenem? Formació sobre la ciència de l’aprenentatge". Llicenciat en Biologia i Màster en Genètica Evolutiva per la UAB, divulgador i autor de diversos llibres, actualment és director de la International Science Teaching Foundation i investigador en el camp de la psicologia cognitiva de la memòria i l’aprenentatge en contextos escolars. La sessió estarà basada en la seua darrera obra: Com aprenem? (2020). Hi parlarà dels principis basats en l’evidència científica sobre com aprenem, per tal de poder fonamentar les pràctiques i tècniques educatives i d’estudi més reeixides.

 

Dissabte 11 de novembre, a les 11 h - El punt i final del cicle de conferències arribarà amb Manel Saltor Camero, Professor d’atenció plena (mindfulness) i meditació Vipassana, activitat que practica des de fa trenta anys. També és entrenador (coach) transformacional i creador de la metodologia de transformació WhoIM. La sessió que impartirà ‘La importància de la plena atenció en la criança’ tindrà una part teòrica i una altra de pràctica, amb l’objectiu que les famílies puguen experimentar la importància de l’atenció plena a l’hora de gestionar adequadament les situacions problemàtiques i difícils que es presenten al llarg de la vida en la relació amb els fills i filles, i fomentar així unes relacions més divertides, atentes, conscients i obertes.

 

També et pot interessar...

Ebre, Art & Patrimoni 2024
Inici: 11/07/0204   Fi: 30/09/2024
Museu de les Terres de l’Ebre i altres espais
Amposta i altres poblacions
Visites guiades al Museu Terracota, Centre d'Interpretació de la Terrissa de La Galera
Inici: 01/01/2024   Fi: 31/12/2024
Centre d'Interpretació de la Terrissa de la Galera. Museu Terracota
La Galera
Ruta guiada al Poble Nou del Delta
Inici: 29/03/2024   Fi: 27/09/2024
Sortida: Ajuntament Poble Nou
Amposta
Segueix-nos a: Facebook Twitter Instagram Pinterest

Agenda Cultural Virtual

Selecció d'activitats digitals