Àmbits
Quan?
Botó que permet agafar la meva ubicació per defecte
Segueix-nos a: Facebook Twitter Instagram Pinterest

Agenda Cultural Virtual

Selecció d'activitats digitals

 

Exposició "Centenaris: Tomàs Mallol i el cinema amateur (1923-2023)"

Inici: 06/07/2023
Fi: 28/04/2024 Detall
Museu del Cinema- Col·lecció Tomàs Mallol
Girona Detall
Descripció

L’any 2023 es commemoren dos centenaris feliçment coincidents: Tomàs Mallol i el cinema amateur.

Tomàs Mallol és conegut especialment per la seva vessant de col·leccionista de cinema i precinema i perquè la seva col·lecció va ser l’origen del museu gironí que porta el seu nom. Tanmateix, Mallol té una altra vessant menys coneguda, però no menys interessant, la de cineasta amateur: una brillant trajectòria de trenta-un curtmetratges, molts dels quals van assolir el reconeixement públic en forma de guardons i premis diversos.

El mateix any 1923 es van comercialitzar les primeres càmeres de cinema amateur. Pathé Baby a Europa, amb el format de pel·lícula de 9,5 mm, i Kodak a Nord-amèrica, amb el de 16 mm, van posar a l’abast del públic general la possibilitat de poder rodar i projectar les seves pròpies pel·lícules. L’èxit comercial i tecnològic d’aquests aparells va ser immediat i indiscutible i significà el punt de partida del fenomen del cinema amateur mundialment.

Aquesta exposició vol ser un doble homenatge. Per una banda, es ret homenatge a Tomàs Mallol com a cineasta amateur tot representant els cineastes amateurs catalans de la seva generació, que protagonitzaren l’època d’or d’aquest tipus de cinema fet des de la més absoluta independència i llibertat de creació; per l’altra banda, es fa memòria dels primers aparells de cinema amateur, que fa cent anys van revolucionar la pràctica de “fer cinema” apropant-lo als afeccionats i al públic en general.

 

També et pot interessar...

TRESC Comunitat de Cultura
Inici: 02/02/2222  
TRESC i altres espais
Barcelona i altres poblacions
Cicle "Filosofia i Cinema"
Inici: 12/02/2024   Fi: 18/03/2024
Centre Cultural la Mercè i altres espais
Girona
Cinema i solidaritat
Inici: 20/10/2023   Fi: 16/07/2024
Diferents espais
Gironès
Segueix-nos a: Facebook Twitter Instagram Pinterest

Agenda Cultural Virtual

Selecció d'activitats digitals