Àmbits
Quan?
Botó que permet agafar la meva ubicació per defecte
Segueix-nos a: Facebook Twitter Instagram Pinterest

Agenda Cultural Virtual

Selecció d'activitats digitals

 

Visites a la Casa Natal Salvador Dalí de Figueres

Casa Natal Salvador Dalí
Figueres Detall
Descripció

La zona entre els carrers Caamaño i Monturiol  del centre de Figueres va ser urbanitzada per Tomàs de Puig (1771-1835), un advocat liberal que va col·laborar amb els napoleònics durant la invasió francesa. Després de la guerra es va haver d’exiliar i els seus béns van passar a la seva neta, Dolors de Puig, que es casaria amb Narcís de Fonsdevila i Xammar, marquès de la Torre. Els terrenys ocupaven l’àrea delimitada per l’actual plaça de la Palmera, la placeta baixa de la rambla i els carrers esmentats.

El 1898 la marquesa va encarregar un nou edifici al solar del darrere, al llindar del jardí de la casa, a l’arquitecte municipal, Josep Azemar Pont. El seu estil es caracteritzava per la incorporació d’elements historicistes i l’ús de materials nobles en la decoració. L’edifici resultant, acabat el 1900, va ser una construcció de tres plantes i terrat que tenia tres façanes (dues encarades als carrers Monturiol i Caamaño i la tercera al jardí de la marquesa).

El pare de Salvador Dalí hi va instal·lar el despatx de la notaria a la planta baixa mentre que la família va establir la residència a l’entresol. És entre aquestes parets on el pintor va forjar alguns dels records i les experiències que el marcarien de per vida.

 

A part del nucli familiar format pel notari Dalí i la seva esposa Felipa Domènech, en aquest immoble van viure altres familiars i alguns veïns amb qui el futur pintor surrealista va tenir relació durant la seva infantesa.

 

La Casa Natal Salvador Dalí compta amb accessos i recorreguts aptes per a persones amb mobilitat reduïda, zones de repòs i lavabos adaptats.

 La visita a la Casa Natal Salvador Dalí té una durada aproximada d’una hora i mitja. A més, hi ha dos espais de lliure accés on el visitant pot romandre el temps que li vingui de gust. És obligatori de fer-la  amb audioguia, que està inclosa en el preu de l’entrada i està disponible en català, castellà, anglès i francès.Per tenir una experiència òptima durant la visita, aquesta es fa en grups de 8 persones cada 10 minuts.Es demana que s'arribi 10 minuts abans de l’inici de la visita perquè així es pugui facilitar als visitants tota la informació i el material necessari.

 

 

També et pot interessar...

Don Osito Marquina: el joguet més estimat dels Dalí
Museu del Joguet de Catalunya
Figueres
Exposició "Ens va fer Àlex Gifreu"
Inici: 06/04/2024   Fi: 08/06/2024
Museu del Joguet de Catalunya
Figueres
Nova visita virtual al Teatre-Museu Dalí
Inici: 02/02/2222  
Teatre-Museu Dalí
Figueres
Segueix-nos a: Facebook Twitter Instagram Pinterest

Agenda Cultural Virtual

Selecció d'activitats digitals