Àmbits
Quan?
Botó que permet agafar la meva ubicació per defecte
Segueix-nos a: Facebook Twitter Instagram Pinterest

Agenda Cultural Virtual

Selecció d'activitats digitals

 

Visites a la Casa Natal Salvador Dalí de Figueres

Casa Natal Salvador Dalí
Figueres Detall
Descripció

La zona entre els carrers Caamaño i Monturiol  del centre de Figueres va ser urbanitzada per Tomàs de Puig (1771-1835), un advocat liberal que va col·laborar amb els napoleònics durant la invasió francesa. Després de la guerra es va haver d’exiliar i els seus béns van passar a la seva neta, Dolors de Puig, que es casaria amb Narcís de Fonsdevila i Xammar, marquès de la Torre. Els terrenys ocupaven l’àrea delimitada per l’actual plaça de la Palmera, la placeta baixa de la rambla i els carrers esmentats.

El 1898 la marquesa va encarregar un nou edifici al solar del darrere, al llindar del jardí de la casa, a l’arquitecte municipal, Josep Azemar Pont. El seu estil es caracteritzava per la incorporació d’elements historicistes i l’ús de materials nobles en la decoració. L’edifici resultant, acabat el 1900, va ser una construcció de tres plantes i terrat que tenia tres façanes (dues encarades als carrers Monturiol i Caamaño i la tercera al jardí de la marquesa).

El pare de Salvador Dalí hi va instal·lar el despatx de la notaria a la planta baixa mentre que la família va establir la residència a l’entresol. És entre aquestes parets on el pintor va forjar alguns dels records i les experiències que el marcarien de per vida.

 

A part del nucli familiar format pel notari Dalí i la seva esposa Felipa Domènech, en aquest immoble van viure altres familiars i alguns veïns amb qui el futur pintor surrealista va tenir relació durant la seva infantesa.

 

La Casa Natal Salvador Dalí compta amb accessos i recorreguts aptes per a persones amb mobilitat reduïda, zones de repòs i lavabos adaptats.

 



La visita a la Casa Natal Salvador Dalí té una durada aproximada d’una hora i mitja. A més, hi ha dos espais de lliure accés on el visitant pot romandre el temps que li vingui de gust. És obligatori de fer-la  amb audioguia, que està inclosa en el preu de l’entrada i està disponible en català, castellà, anglès i francès.



Per tenir una experiència òptima durant la visita, aquesta es fa en grups de 8 persones cada 10 minuts.



Es demana que s'arribi 10 minuts abans de l’inici de la visita perquè així es pugui facilitar als visitants tota la informació i el material necessari.

 

 

També et pot interessar...

Exposició "Tengui, falti! Aprendre amb els cromos"
Museu del Joguet de Catalunya (Sala Oberta)
Figueres
Visita virtual al Museu de l'Empordà
Museu de l'Empordà
Figueres
Segueix-nos a: Facebook Twitter Instagram Pinterest

Agenda Cultural Virtual

Selecció d'activitats digitals