Àmbits
Quan?
Botó que permet agafar la meva ubicació per defecte
Segueix-nos a: Facebook Twitter Instagram Pinterest

Agenda Cultural Virtual

Selecció d'activitats digitals

 

Exposició "Agents rurals: guardians del medi natural"

Inici: 16/02/2024
Fi: 17/03/2024 Detall
Refugi 1 - Sala 2
Tarragona Detall
Descripció

La mostra ha estat realitzada per la Direcció General del Cos d’Agents Rurals amb la participació d’agents del Cos, amb l’objectiu d’incrementar el coneixement sobre la feina que fan els Agents Rurals i apropar el Cos a la ciutadania i va acompanyada de diverses peces audiovisuals i una selecció de material històric del Cos.

 

L’exposició commemora els 35 anys d’història del Cos d’Agents Rurals i proposa un itinerari cronològic que comença explicant la història d’aquest Cos, per passar a aprofundir en les diferents feines que fa en tots els àmbits, els Grups de suport i els Grups especials amb que compta per dur a terme actuacions altament especialitzades, per finalitzar subratllant la tasca de sensibilització mediambiental i la seva importància preventiva, la feina de servei públic i atenció a la ciutadania, així com els reptes que ha de superar el Cos avui dia i en el futur davant la realitat del canvi climàtic.

 

La mostra consta de 20 panells i va acompanyada de 8 peces audiovisuals on els i les Agents Rurals expliquen la feina de protecció del medi natural. També s’exhibeix una selecció de material històric del Cos.

 

Catalunya és un territori format majoritàriament per terreny forestal i cal vetllar tot l’any per una gestió forestal i dels recursos naturals que sigui sostenible. La protecció dels boscos i la flora ha suposat des del 2009 més de 197 mil actuacions relacionades amb aquest àmbit. Entre elles destaquen el control d’aprofitaments forestals, les inspeccions d’activitats, el seguiment d’espècies amenaçades, el control d’espècies exòtiques invasores, el sanejament fitosanitari, etc.

 

Finalment, posa de relleu el nou context d’emergència climàtica i de pèrdua de biodiversitat, davant el qual pren rellevància la figura dels Agents Rurals com a servei públic pròxim, professional i eficient destinat a la protecció de la natura.

També et pot interessar...

Llibres gairebé savis: club de lectura d'assaig
Inici: 06/03/2024   Fi: 22/05/2024
Biblioteca Pública de Tarragona
Tarragona
Cicle de conferències "La ciència del vi"
Inici: 19/10/2023   Fi: 13/06/2024
Castell del Cambrer de Reus
Reus
Coneixes la domus de la Sabina i en Quintus?
Inici: 04/05/2024  
MNAT - Tinglado 4
Tarragona
Segueix-nos a: Facebook Twitter Instagram Pinterest

Agenda Cultural Virtual

Selecció d'activitats digitals