Exposició "La Carassa i l’alteritat al Nadal"
Activitat virtual en línia (no presencial)
Imatge de l'exposició virtual
Missatge de l'exposició:
«Nadal és una època que ens agrada a tots, plena de símbols i costums que celebrem i tenim presents en el nostre imaginari col·lectiu, i d’altres que no tant. En molts casos, aquests elements de la festa tenen l’origen a l’edat mitjana i han anat evolucionant fins els nostres dies. Els Pastorets arreu del país, els Cants de la Sibil·la o el Bisbetó són ben vius; n’hi ha d’altres, en canvi, que no ho són tant, però encara en podem trobar rastres. Què hi fan caps enormes, que en diem carasses, desats a moltes esglésies del país? Com és que la immensa majoria tenen estètica sarraïna però són ben blancs de pell? Per què estaven sota la cadireta dels orgues? Són preguntes que poden tenir resposta en una exposició que pretén mostrar aquest element de la festa, de la Catedral de Barcelona arreu del país.»
«Què hi fan uns caps enormes, anomenats carasses, desats en moltes esglésies del país? Com és que la immensa majoria tenen estètica sarraïna, però són ben blancs de pell? Per què estaven sota la cadireta dels orgues? Preguntes que poden tenir resposta tot seguit.».»
Aquest article de l'Agenda Cultural ha estat actualitzat el 26 d'agost de 2024, per la qual cosa, en previsió de possibles modificacions posteriors, us recomanem contrastar la informació amb la que apareix publicada al web del Museu Diocesà. Podeu fer-ho seguint l'enllaç següent: