Des de la descoberta de la parkesina el 1856, el plàstic ha revolucionat la vida humana.
Un material resistent, econòmic, lleuger, impermeable, aïllant i perdurable. Els avantatges del plàstic en àmbits com el social, el tecnològic i, especialment, el mèdic, són inqüestionables. Però, precisament aquestes característiques l’han convertit en una de les principals amenaces per a l’ecosistema. La major part del plàstic no desapareix, sinó que es descompon en micropartícules que afecten greument la salut humana i mediambiental.
El Museu Terra estrena a la Sala Barcelona l’exposició "Plàstic. Genial o pervers?". Partint de la mostra que el Museu va crear i estrenar a l’Espluga de Francolí l’any 2019, ara l’exposició arriba a Barcelona readaptada i pensada amb un clar caràcter educatiu per reflexionar amb l’alumnat sobre el fi equilibri entre l’ús i l’abús del plàstic.
Dividida en quatre àmbits principals –L’era del plàstic, L’objecte, La pervivència i L’abundància–, l’exposició ha estat comissariada per Núria Vila i produïda pel Museu i compta amb audiovisuals, instal·lacions artístiques, jocs i objectes de la col·lecció del Museu Terra per explorar la història del plàstic i reflexionar sobre l’ús que en fem.
Hi participen els artistes Aleksey Kondratyev, Coke Bartrina, Ester Partegàs, Ida-Marie Corell, Ivana Larrosa, Lucas Hope, Mandy Barker, Nick Pumphrey, Núria Val, Octavi Serra, Pepi de Boissieu, Roser Bargalló, Samuel Rodríguez, Sean Lin, Sil van der Woerd, Sílvia Conde i Sophie Thomas.