Àmbits
Quan?
Botó que permet agafar la meva ubicació per defecte
Segueix-nos a: Facebook Twitter Instagram Pinterest

Agenda Cultural Virtual

Selecció d'activitats digitals

 

Visita virtual a l'Església Parroquial de Santa Maria dels Turers

Activitat virtual en línia (no presencial)

02/02/2222
Església Parroquial de Santa Maria dels Turers
Banyoles Detall
Descripció

Santa Maria dels Turers és una església catòlica i seu de la principal parròquia de Banyoles (el Pla de l'Estany). Està dedicada a la Mare de Déu de l'Assumpció. Depèn del Bisbat de Girona. Es tracta, bàsicament, d'una església gòtica de nau única coberta amb volta de creueria i amb la capçalera poligonal de set costats, a la qual es van afegir, en diferents èpoques, sengles naus i capelles lateral:. la del costat nord, al segle XVII i la del costat sud, al segle XIX. És un dels primers exemples acabats d'aquesta tipologia tan característica de l'arquitectura gòtica catalana.

 

Construïda amb pedra de Banyoles o travertí, constava originalment d'una sola nau de quatre trams (potser amb alguna capella lateral) coberts amb volta de creueria. Fa 11,3 metres d'amplada. La capçalera és de forma poligonal dotada de grans finestrals i contraforts a l'exterior.

 

Actualment l'església presenta una disposició de tres naus a causa dels afegits dels segles XVII i XIX que obeïren a les seves necessitats d'engrandiment.

 

El presbiteri està presidit per una imatge de la Mare de Déu d'alabastre blanc, obra de l'escultor banyolí Josep M. Bohigas Masoliver (1957) inspirada en les marededeus gòtiques. La clau de volta del presbiteri representa l'Agnus Dei. L'element més destacat aportat per la reconstrucció posterior a la guerra són els vitralls realitzats pel taller d'Antoni Oriach (1947-1962). Font: Viquipèdia.

 

 

NOTES DE L'AGENDA CULTURAL:

  • Les dates d'inici i fi d'aquest article no són rellevants.
  • La informació sobre l'espai i la geolocalització al mapa són merament orientatives ja que l'activitat no és presencial.

També et pot interessar...

Exposició "Àlbums il·lustrats"
Inici: 01/04/2024   Fi: 30/04/2024
Biblioteca Comarcal del Pla de l'Estany
Banyoles
Exposició "Paper Aquari, mans i ànima: 40 anys d'ofici"
Inici: 01/03/2024   Fi: 27/04/2024
Fundació Lluís Coromina (Espai EAT Art)
Banyoles
Exposició "Concurs de projectes de la nova biblioteca"
Inici: 20/01/2024   Fi: 25/04/2024
Parc de la Muralla
Banyoles
Segueix-nos a: Facebook Twitter Instagram Pinterest

Agenda Cultural Virtual

Selecció d'activitats digitals