Àmbits
Arts Visuals
Cinema
Divulgació
Espectacles
Gastronomia
Llibres i Lletres
Música
Altres Àmbits
Activitats virtuals
Carnavals
Cicles
Commemoracions
Concerts
Conferències
Cursos
Dansa
Exposicions
Festes
Festivals i Mostres
Fires i Mercats
Gegants
Infantil
Nadal
Rutes i Visites
Sardanes
Setmana Santa
Teatre

Visita virtual a l'Església Parroquial de Santa Maria dels Turers

Activitat digital en línia (no presencial)

Inici: 01/01/2020
Fi: 31/12/2021 Detall
Església Parroquial de Santa Maria dels Turers Detall
Banyoles Detall
Descripció

Santa Maria dels Turers és una església catòlica i seu de la principal parròquia de Banyoles (el Pla de l'Estany). Està dedicada a la Mare de Déu de l'Assumpció. Depèn del Bisbat de Girona. Es tracta, bàsicament, d'una església gòtica de nau única coberta amb volta de creueria i amb la capçalera poligonal de set costats, a la qual es van afegir, en diferents èpoques, sengles naus i capelles lateral:. la del costat nord, al segle XVII i la del costat sud, al segle XIX. És un dels primers exemples acabats d'aquesta tipologia tan característica de l'arquitectura gòtica catalana.

Construïda amb pedra de Banyoles o travertí, constava originalment d'una sola nau de quatre trams (potser amb alguna capella lateral) coberts amb volta de creueria. Fa 11,3 metres d'amplada. La capçalera és de forma poligonal dotada de grans finestrals i contraforts a l'exterior.

Actualment l'església presenta una disposició de tres naus a causa dels afegits dels segles XVII i XIX que obeïren a les seves necessitats d'engrandiment.

El presbiteri està presidit per una imatge de la Mare de Déu d'alabastre blanc, obra de l'escultor banyolí Josep M. Bohigas Masoliver (1957) inspirada en les marededeus gòtiques. La clau de volta del presbiteri representa l'Agnus Dei. L'element més destacat aportat per la reconstrucció posterior a la guerra són els vitralls realitzats pel taller d'Antoni Oriach (1947-1962). Font: Viquipèdia.

 

NOTES DE L'AGENDA CULTURAL:

  • Les dates d'inici i fi d'aquest article no són rellevants.
  • La informació sobre l'espai i la geolocalització al mapa són merament orientatives ja que l'activitat no és presencial.

            

 

Llegir més

També et pot interessar...

Inici: 01/01/2020   Fi: 31/12/2021
Diferents espais de la comarca
Banyoles
Inici: 01/10/2020   Fi: 31/10/2020
Biblioteca Comarcal del Pla de l'Estany
Banyoles
Inici: 15/11/2020  
Teatre Municipal
Banyoles