Àmbits
Quan?
Botó que permet agafar la meva ubicació per defecte
Segueix-nos a: Facebook Twitter Instagram Pinterest

Visita virtual al  Monestir de Poblet

Activitat digital en línia (no presencial)

02/02/2222
Monestir de Santa Maria de Poblet
Vimbodí i Poblet Detall
Descripció

El Monestir de Santa Maria de Poblet és un monestir de l'orde del Císter fundat l'any 1150. Està situat al peu de les muntanyes de Prades, a la comarca de la Conca de Barberà. Poblet constitueix un impressionant conjunt arquitectònic i es pot comptar entre els conjunts monàstics més importants d'Europa, essent de fet, el conjunt monàstic habitat més gran del continent europeu. Des de l'edat mitjana és un important referent simbòlic dels països de l'antiga Corona d'Aragó.

 

Pertany civilment al terme municipal de Vimbodí i Poblet i eclesiàsticament a la parròquia de Sant Miquel de l'Espluga de Francolí (de l'arxidiòcesi de Tarragona), ambdues poblacions pròximes a la vila de Montblanc, amb vincles molt estrets amb el monestir.

 

Des del regnat de Pere el Cerimoniós i durant els segles XIV i XV esdevingué el panteó reial dels sobirans de la Corona d'Aragó, tot i que també acull les tombes d'alguns monarques anteriors, d'altres persones de la família reial i de diferents llinatges nobiliaris.

 

El 1921, després de la visita del rei Alfons XIII, fou declarat Monument Nacional pel Govern espanyol. El 1991 va ser declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO.

 

El 2005 rebé la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya "per l'important paper que ha tingut en la història de Catalunya a partir del segle XII, quan, amb la implantació de l'Orde del Cister, es configurà com un dels actius espirituals de la Corona d'Aragó, de les tombes reials de la qual el monestir és la seu principal. Declarat aquest cenobi Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO, l'adscripció a la Ruta del Cister esdevé actualment un dels referents del turisme cultural. Font: Viquipèdia

 

Tour virtual en 360º pel Monestir de Santa Maria de Poblet

 

NOTA DE L'AGENDA CULTURAL:

  • El caràcter virtual d'aquesta activitat fa que la informació que es mostra en aquest article pel que fa a les dates d'inici i fi no sigui rellevant sinó que es tracta simplement d'un recurs tècnic del programa de l'Agenda Cultural ja que l'activitat no té un límit temporal definit per l'organitzador.

També et pot interessar...

Tres grans monestirs reials: Poblet, Vallbona i Santes Creus
Inici: 09/09/9999  
Monestir de Santa Maria de Poblet i altres espais
Vimbodí i Poblet i altres poblacions
Museu del Vidre Artesà de Vimbodí
Inici: 05/01/2022   Fi: 31/12/2022
Museu del Vidre
Vimbodí i Poblet
Cicle de Tallers amb Sarga
Inici: 19/02/2022   Fi: 17/12/2022
Centre Cívic
Vimbodí i Poblet
Segueix-nos a: Facebook Twitter Instagram Pinterest