Àmbits
Arts Visuals
Cinema
Divulgació
Espectacles
Gastronomia
Llibres i Lletres
Música
Altres Àmbits
Activitats virtuals
Carnavals
Cicles
Commemoracions
Concerts
Conferències
Cursos
Dansa
Exposicions
Festes
Festivals i Mostres
Fires i Mercats
Gegants
Infantil
Nadal
Rutes i Visites
Sardanes
Setmana Santa
Teatre

Setmana d'Artesania de Catalunya 2020

L'Artesania pot salvar el món

 

Activitat digital en línia (no presencial)

Inici: 19/10/2020
Fi: 25/10/2020
Diferents espais i altres espais Detall
Barcelona i altres poblacions Detall
Descripció

La greu crisi sanitària, social i econòmica causada per la pandèmia del COVID-19, i l’emergència climàtica que viu el planeta, està fent trontollar els models de vida, de consum i de producció que ha estat desenvolupant la humanitat en els darrers anys, i ens ha obligat a aturar-nos i repensar el model de societat que estàvem construint.

 

Des d’aquesta realitat, l’artesania té molt a dir a partir dels seus valors intrínsecs, que cobren especial rellevància en els moments que vivim: sostenibilitat, reutilització, durabilitat, traçabilitat, proximitat, quilòmetre zero, autoria... Són valors que ha tingut sempre, però que ara prenen, si cap, encara més importància per construir una societat més justa, equilibrada i respectuosa, tant pel que fa al nostre mode de viure, de consumir com per al medi ambient.

 

Pels motius exposats, la novena edició de la Setmana d’Artesania de Catalunya tindrà, exclusivament i per primera vegada, format digital, i es desenvoluparà sota el lema “l’Artesania pot salvar el món”, amb la voluntat de fer arribar a la societat els seus atributs, que ens permeten portar una vida més sostenible i responsable. En aquest sentit, hem estructurat la Setmana en diferents blocs temàtics on podem veure les sinèrgies que estableix l’artesania amb altres sectors creatius, productius, socials i econòmics de la nostra societat i que millora la nostra qualitat de vida.

 

A més de reivindicar l’artesania com element transversal en la nostra societat pel seu gran valor cultural, social, patrimonial i econòmic, que uneix coneixement (de la tècnica i de la matèria), art (creativitat i innovació), identitat (tradició i contemporaneïtat) i caràcter internacional (local i universal), desitgem també posar en valor el seu vector social, com a fet identitari i com a vehicle d’expressió singular i únic que ens fa arribar arreu del món.

 

La Setmana d’Artesania de Catalunya és una actuació impulsada pel Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya (CCAM), amb l’objectiu de reivindicar l’artesania com element transversal en la nostra societat pel seu gran valor cultural, social, patrimonial i econòmic, que uneix coneixement (de la tècnica i de la matèria), art (creativitat i innovació), identitat (tradició i contemporaneïtat) i caràcter internacional (local i universal). I  també el seu valor social, com a fet identitari i com a vehicle d’expressió singular i únic que ens fa arribar arreu del món.

Llegir més

També et pot interessar...

Inici: 01/01/2020   Fi: 31/12/2021
COAC
Barcelona
Inici: 01/01/2020   Fi: 31/12/2021
Fundació Catalunya La Pedrera
Barcelona
Inici: 01/10/2020   Fi: 31/12/2020
Museu de l'Art de la Pell
Vic