Àmbits
Arts Visuals
Cinema
Divulgació
Espectacles
Gastronomia
Llibres i Lletres
Música
Altres Àmbits
Activitats virtuals
Carnavals
Cicles
Commemoracions
Concerts
Conferències
Cursos
Dansa
Exposicions
Festes
Festivals i Mostres
Fires i Mercats
Gegants
Infantil
Nadal
Rutes i Visites
Sardanes
Setmana Santa
Teatre

Exposició "La Captura. Dels paisatges d'en Vayreda a l'últim quadre d'Olot"

Col·lecció Jordi Planas

Inici: 17/10/2020
Fi: 17/01/2021 Detall
Museu del Suro (sala d'exposicions temporals) Detall
Palafrugell Detall
Descripció

Es tracta d’una exposició itinerant de la qual és comissari Miquel-Àngel Codes, anteriorment instal.lada al Centre Cultural de Terrassa. Està formada per obres de la col·lecció privada de Jordi Planas i és, de fet,  una cosmovisió de l’art pictòric olotí d’entre segles.  

 


La mostra tracta sobre el fenomen pictòric que es va viure amb el paisatge d’Olot (1895–1995), la repercussió del qual arribà a tot el país. Joaquim Vayreda va ser-ne el primer, l’artista que crearia el topos, el lloc comú que inspiraria a tants. Darrere d’ell vindrien molts pintors i de molts tipus: els delejants, els trasplantats, els “fills de”, els que no surten mai del marc, els que sí que ho fan. Tots ells van provocar una densitat d’artistes única al país. El retorn de Joaquim Vayreda del seu primer viatge a París (1871) i la nova manera en què va començar a pintar el paisatge del seu Olot natal, va esvalotar l’encarcarat ambient artístic local,  que estava acostumat a la pintura d’història i costumista.

 

 

Acte d'inauguració: el divendres 17 d'octubre a les 19 h. El comissari de la mostra, Miquel Àngel Codes, en farà una visita guiada. Cal inscriure-s'hi prèviament.

 

Els visitants de la mostra hauran de respectar estrictament les mesures sanitàries anticovid vigents. L'ús de la mascareta, el rentat de mans amb hidrogel i el distanciament social són obligatoris.

Llegir més

També et pot interessar...

Inici: 01/01/2020   Fi: 31/12/2021
Museu Can Mario
Palafrugell
Inici: 25/07/2020   Fi: 29/11/2020
Museu Can Mario
Palafrugell
Inici: 01/08/2020   Fi: 02/05/2021
Fundació Josep Pla
Palafrugell