Àmbits
Arts Visuals
Cinema
Divulgació
Espectacles
Gastronomia
Llibres i Lletres
Música
Altres Àmbits
Activitats virtuals
Carnavals
Cicles
Commemoracions
Concerts
Conferències
Cursos
Dansa
Exposicions
Festes
Festivals i Mostres
Fires i Mercats
Gegants
Infantil
Nadal
Rutes i Visites
Sardanes
Setmana Santa
Teatre

Activitats a les biblioteques de Reus "Any Perucho"

Exposició "Joan Perucho: creació, imaginació i bon gust"

Inici: 21/10/2020
Fi: 30/11/2020
Diferents espais Detall
Reus Detall
Descripció

En el marc de les activites commemoratives de l'Any Perucho.

 

Exposició "Joan Perucho: creació, imaginació i bon gust". Exposició de petit format que repassa totes les facetes de Joan Perucho amb la voluntat de despertar l’interès cap a la seva obra. Es presentarà el Perucho poeta, autor de novel·les d’aventures, crític d’art, gastrònom i bon vivant i escriptor de diari. Una proposta ideada per Julià Guillamon i dissenyada per Marc Valls i produïda per la Institució de les Lletres Catalanes, amb la col·laboració del Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya.

  • Del 21 d’octubre a l’11 de novembre - al Centre de Lectura

 

Club de lectura de poesia - moderat per Montse Farrés, amb el llibre Quadern d’Albinyana, de Joan Perucho.

  • Dilluns 26 d’octubre (18.30 h ), a la Biblioteca Central Xavier Amorós -

 

Presentació de la bibliografia de Joan Perucho a les Biblioteques de Reus.

  • Dilluns 26 d’octubre, a les xarxes socials

 

El mèdium, espectacle de lectura dramatitzada dels poemes de Joan Perucho. A càrrec de Laura Pau (actriu) i Josep Pedrals (poeta). Tot i ser conegut pels seus tractats i novel·les d’erudició i misteris, des dels vampirs als espies, Joan Perucho va escriure un bon grapat de volums de poesia on s’esplaiava en la seva íntima relació amb el món i els seus fantasmes. A El mèdium evoca una sessió d’espiritisme, en la qual es convoca una noia que va morir jove a causa d’una malaltia. En el fons, era un exorcisme dels terrors de la Guerra Civil. El món d’abans havia desaparegut i tenia una presència fantasmal en la realitat de la postguerra. Inscripció prèvia: info.biblioteques@reus.cat

  • Dijous 29 d’octubre (17.30 h) - a la Biblioteca Central Xavier Amorós,

 

Ruta literària Joan Perucho a Albinyana i visita al Museu Apel·les Fenosa del Vendrell.

Joan Perucho va fer la descoberta d’Albinyana de la mà del seu amic escultor Apel·les Fenosa. Hi va comprar la casa número 9 del carrer Major, coneguda com a cal Groc, i amb l’adquisició d’uns horts veïns, se l’arreglà i s’hi instal·là. A les seves memòries explica tot el procés, els racons preferits i com alguns dels seus personatges, com Antoni de Montpalau, se li presenten amb les seves ombres. Inscripcions: secretaria@centrelectura.cat.

  • Dissabte 28 de novembre - Sortida amb autocar des de Reus (parc de Sant Jordi) a les 9 h, hora aproximada d’arribada a Reus a les 8.30 h  

 

Conferència - "Joan Miró i Joan Perucho i els poetes catalans", a càrrec de Vicenç Altaió, poeta i crític d’art. Gran lector de poesia, Joan Miró va mantenir una relació estreta amb grans poetes catalans del segle XX amb els quals va crear diverses obres, com J. V. Foix, Salvador Espriu, Joan Brossa, Joan Salvat-Papasseit, Josep Carner, Carles Sindreu, Joan Perucho, Miquel Martí i Pol i Pere Gimferrer. Amb Joan Perucho va coincidir en la recerca de les arrels i la passió pel paisatge de Mont-roig del Camp i la Terra Alta.

  • Dilluns 30 de novembre (19.30 h) - al Centre de Lectura


* Tota la programació està subjecte a les indicacions covid-19.  

Llegir més

També et pot interessar...

Inici: 09/11/2020   Fi: 04/12/2020
Centre de Lectura - vestíbul de la biblioteca
Reus
Inici: 27/11/2020  
La Llotja
Reus
Inici: 04/03/2020   Fi: 16/12/2020
Centre d'Art Cal Massó
Reus