Àmbits
Quan?
Botó que permet agafar la meva ubicació per defecte
Segueix-nos a: Twitter Instagram

Agenda Cultural Virtual

Selecció d'activitats digitals

Visita virtual a Sant Llorenç de la Muga

Activitat virtual en línia (no presencial)

Diferents espais
Sant Llorenç de la Muga Detall
Descripció

Sant Llorenç de la Muga és un municipi de la comarca de l'Alt Empordà. Forma part també de la subcomarca de l'Alta Garrotxa. Està situat en la vall alta del riu Muga, envoltat de muntanyes on els boscos són de pins, alzines i roures. S'hi conreen cereals, vinyes i oliveres. El nucli urbà de Sant Llorenç de la Muga és una obra inclosa en l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya.

El lloc de Sant Llorenç de la Muga és documentat ja al segle X amb el nom Santi Laurenti de Sambuca encara que es creu que ja era habitat en època romana. El nucli històric actual fou fortificat vers els segles XIV-XV i conserva encara avui el traçat de la muralla format per quatre torres i tres portals, que creen un recinte de forma gairebé triangular.

Al llarg del segle XVIII la població es desenvolupà gràcies a l'activitat menestral de paraires i cardadors. Sota el regnat de Carles III s'explotaren les mines de ferro i plom i es van fundar diferents fargues com la Farga Reial de Sant Sebastià, dedicada a l'elaboració de munició. Al maig de l'any 1794 fou destruïda pel general francès Pierre François Charles Augereau i les seves tropes, en la Batalla de Sant Llorenç de la Muga, durant la Guerra Gran.[

Les ruïnes d'aquesta fosa estan cobertes actualment pel pantà de Darnius-Boadella. Els elements més destacats del nucli antic són el Castell medieval de Sant Llorenç amb les diferents torres, portals i trams de muralles de la fortificació, l'Església romànica de Sant Llorenç i els diferents carrers i cases d'origen medieval i d'època moderna.

 

Tour virtual per Sant Llorenç de la Muga (font: Torner Fotògraf)

 

NOTA DE L'AGENDA CULTURAL

  • La informació sobre l'espai, així com la geolocalització al mapa, són dades merament orientatives, ja que l'activitat no és presencial

També et pot interessar...

Sant Pere ens obre les portes
Inici: 06/09/2024   Fi: 31/12/2024
Punt de trobada: davant de la porta principal de l'Església Parroquial de Sant Pere
Figueres
Commemoració del 50è aniversari de l'obertura del Teatre-Museu Dalí de Figueres
Inici: 23/09/2024   Fi: 31/08/2025
Fundació Teatre Museu Gala-Salvador Dalí
Figueres
Segueix-nos a: Twitter Instagram

Agenda Cultural Virtual

Selecció d'activitats digitals