Àmbits
Quan?
Botó que permet agafar la meva ubicació per defecte
Segueix-nos a: Facebook Twitter Instagram Pinterest

Exposició "Valentí Fargnoli. El paisatge revelat"

Fotografia

Inici: 07/05/2021
Fi: 27/06/2021 Detall
Casa de la Paraula
Santa Coloma de Farners Detall
Descripció

La mostra "Valentí Fargnoli. El paisatge revelat" recorda un dels fotògrafs més destacats de la primera meitat del segle XX . Valentí Farnoli va néixer a Barcelona el 1885 i va morir a Girona el 1944). El 2019 es van complir 75 anys de la seva mort.

La seva extensa obra permet reconstruir la realitat de les comarques gironines de fa un segle. El fotògraf les va recórrer incansablement i va anar deixant constància en imatges dels paisatges i de la gent, un testimoni documental del qual INSPAI, Centre de la Imatge de la Diputació de Girona, té una de les millors recopilacions ja que és un dels pocs centres que disposa d’un nombre tan important de suports originals en placa de vidre (concretament 834).

Aquesta exposició subratlla la tasca ingent que va fer el fotògraf i li atorga el lloc i el valor que es mereix, no només per esdevenir un documentalista visual excepcional i imprescindible sinó també per la seva participació, possiblement no tan coneguda, en el projecte de reconstrucció cultural i de salvaguarda del patrimoni iniciada pels noucentistes sota la direcció de Jeroni Martorell i Josep Puig i Cadafalch durant l‘època de la Mancomunitat.

 

Els visitants de la mostra hauran de respectar estrictament les mesures sanitàries anticovid vigents. L'ús de la mascareta, el rentat de mans amb hidrogel i el distanciament social són obligatoris.

També et pot interessar...

Centre d'Estudis Selvatans: recursos digitals
Inici: 02/02/2222  
Centre d'Estudis Selvatans (CES)
Santa Coloma de Farners
Recreació històrica virtual al Castell de Montsoriu
Inici: 02/02/2222  
Castell de Montsoriu
Sant Feliu de Buixalleu
Visita virtual a Tossa de Mar
Inici: 02/02/2222  
Diferents espais
Tossa de Mar
Segueix-nos a: Facebook Twitter Instagram Pinterest