Àmbits
Quan?
Botó que permet agafar la meva ubicació per defecte
Segueix-nos a: Facebook Twitter Instagram Pinterest

Exposició "Males herbes"

Sylvie Bussières

Inici: 20/11/2021
Fi: 20/02/2022 Detall
Fundació Palau Centre d'Art
Caldes d'Estrac Detall
Descripció

Fruit de la pandèmia, Sylvie Bussières ha voltat per camps i boscos del Vallès i del Maresme, pels boscos i les vinyes properes a Alella i els turons de sauló dels camins marjals i les rieres de Caldes d’Estrac, Sant Vicenç de Montalt i Llavaneres. Ha quedat fascinada per les anomenades males herbes i totes aquelles espècies vegetals que creixen i es reprodueixen ràpidament a la vora dels camins. D’aquesta experiència en sorgeix la sèrie de dibuixos vibrants de llapis negre sobre paper que Sylvie ha anomenat Males herbes i que es mostren ara a la Fundació Palau de Caldes d’Estrac, després de passar per Can Manyé a Alella.

 

“Les males herbes, malgrat la seva nominació negativa, sempre han estat relacionades amb la llibertat i la lluita contra l’opressió, amb la dissidència, l’heterodòxia o la marginalitat. I és que, com sabem, les males herbes apareixen sempre a les escletxes dels edificis, als marges dels camins, als terrenys aparentment abandonats. Així, doncs, són símptoma d’evolució i de revolució, alteren l’ordre aparent, creixen en llibertat d’una manera desordenada, aparentment sense control. I, en canvi, a diferència de la terra morta, de la terra gastada, són signe de vida i d’energia”, diu Manuel Guerrero.

 

Males herbes és un exemple de l’interès de l’artista Sylvie Bussières per la natura i les seves formes. Des de l’inici de la seva ja extensa experiència artística, elements naturals com branques i pedres, materials orgànics i de rebuig han estat protagonistes en la seva obra. L’artista utilitza diferents tècniques com la fotografia, el frottage o els fotogrames. Ara, la fotografia, el dibuix i l’audiovisual s’hibriden en peces de petit i gran format.

 

Més informació sobre l'exposició al web de la Fundació Palau.

També et pot interessar...

Exposició "Modernitat de Gabriel Casas i Galobardes"
Inici: 27/11/2021   Fi: 01/05/2022
Fundació Palau Centre d'Art
Caldes d'Estrac
Exposició "Gravats" de Catherine Lorton
Inici: 05/11/2021   Fi: 02/01/2022
Museu del Càntir d'Argentona
Argentona
Exposició "Diàlegs en pròpia pell"
Inici: 23/10/2021   Fi: 12/12/2021
Espai Cultural Can Bisa
Vilassar de Mar
Segueix-nos a: Facebook Twitter Instagram Pinterest