Àmbits
Quan?
Botó que permet agafar la meva ubicació per defecte
Segueix-nos a: Facebook Twitter Instagram Pinterest

Agenda Cultural Virtual

Selecció d'activitats digitals

 

Didalets de botànica

Activitat virtual en línia (no presencial)

Descripció

Didalets de botànica és una sèrie de vídeos on Cèsar Blanché, catedràtic de Botànica de la Facultat de Farmàcia i Ciències de l’Alimentació i responsable de l’equip de Recerca en Biologia de la Conservació de Plantes, presenta algunes de les espècies vegetals que podem trobar al jardí Ferran Soldevila de l’Edifici Històric. L’objectiu d’aquest projecte és doble. Per una banda, vol obrir una petita finestra virtual per a totes aquelles persones que desconeguin els tresors botànics que amaga l’edifici. Per una altra banda, vol permetre l’accés puntual a aquest jardí a la ciutadania que, per diverses qüestions, no pugui desplaçar-s’hi per conèixer-lo.

 

L’espai, dissenyat per l’arquitecte de l’edifici, Elies Rogent, va començar la seva activitat l’any 1871 per a ús docent, exclusivament. Dècades més tard, el 1995, es va obrir al públic perquè tota la ciutadania en pogués gaudir.

 

Diverses modificacions fetes al llarg dels anys han donat forma a aquest jardí que, actualment, alberga un hivernacle, construït l’any 1965, un estany i alguns dels arbres més antics i singulars de la ciutat, com ara un teix (Taxus baccata) i un ginkgo (Ginkgo biloba), tots dos del 1904, declarats arbres d’interès local per l’Ajuntament de Barcelona. En total, s’hi poden veure més de 250 espècies vegetals.

 

Des de l’any 2014 la Unitat de Cultura Científica i Innovació de la UB ofereix visites guiades al jardí. Ara, amb aquesta col·lecció de vídeos, es vol fer un pas més enllà i donar-hi accés virtual.

 

Podeu ampliar la informació de les espècies del jardí al web de la Col·lecció Plantes Vives Jardí Ferran Soldevila, un projecte d’innovació docent realitzat entre els mesos de gener i juliol del 2015 i coordinat pel Grup d’Innovació Docent de Botànica Aplicada a les Ciències Farmacèutiques (GIBAF), en col·laboració amb l’Oficina de Seguretat, Salut i Medi Ambient i la unitat de Manteniment de la UB.

També et pot interessar...

Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa
Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa
Olot
Exposicions virtuals al MAC Barcelona
Museu d'Arqueologia de Catalunya (MAC Barcelona)
Barcelona
Banyoles: un munt de recursos per descobrir al voltant de l'Estany
Inici: 02/02/2222  
Diferents espais
Banyoles
Segueix-nos a: Facebook Twitter Instagram Pinterest

Agenda Cultural Virtual

Selecció d'activitats digitals