Jornades Cambrils amb gust de mar
- Divulgació
- Gastronomia
Diferents restaurants cambrilencs tindran un menú o un plat principal amb algun dels peixos que es pesquen habitualment a la zona.
- La Confraria oferirà una degustació popular de seitons fregits el 10 de novembre i un tast de cananes amb ceba i tomaca el 24 de novembre al port.
- El programa d’activitats es completa amb un maridatge de gamba blanca, una masterclass per escolars i un taller per l’alumnat de l’Escola d’Hoteleria.
Les noves jornades “Cambrils amb gust de mar” han arribat amb la missió de reivindicar l’essència marinera de Cambrils a través dels productes de proximitat i donar protagonisme a tres espècies de peixos que es pesquen habitualment a la zona de Cambrils: el peix blau, la gamba blanca i la canana.
PROGRAMA D’ACTIVITATS - concurs de receptes
Divendres, 8 de novembre - A les 20 h, al Restaurant Denver de Cambrils (C/ Mont-roig, 9)
- MARIDATGE GAMBA BLANCA AMB CELLERS HERÈNCIA ALTÉS D.O. TERRA ALTA
Maridatge degustació, on la gamba blanca en serà la protagonista, acompanyat amb vins dels Cellers Herència Altés D.O. Terra Alta.
Preu activitat: 10 € - Aforament limitat - Inscripcions a peconomica@cambrils.cat
Diumenge, 10 de novembre - De les 10.30 h a les 12 h, a la Confraria de Pescadors de Cambrils (Moll Ponent s/n)
- MASTERCLASS SEITONS EN VINAGRE I VISITA A LA CONFRARIA DE PESCADORS DE CAMBRILS
Si tens entre 6 i 12 anys i vols saber més sobre el peix blau, ara tens l’oportunitat! Participa en la masterclass de seitons en vinagre, que organitza la Confraria de Pescadors de Cambrils, conjuntament amb l’OPP’92 (l’Organització de Productes Pesquers Peix Blau Tarragona) i aprèn a netejar els seitons i a macerar-los amb la recepta tradicional dels mariners. Recorda portar la teva carmanyola per endur-te’ls a casa i llepar-te els dits amb família i amics.
Inscripció prèvia: Incloure codi QR
- DEGUSTACIÓ POPULAR DE SEITONS FREGITS - De les 12.30 h a 14 h, al Mollet del Rec del Port de Cambrils
Degustació de seitons fregits de la mà de la Confraria de Pescadors de Cambrils i de l’OPP’92 (l’Organització de Productes Pesquers Peix Blau Tarragona), acompanyada d’actuacions d’havaneres, a càrrec del grup Ultramar.
Degustació gratuïta fins a exhaurir existències.
Divendres, 22 de novembre - De les 9.30 h a les 13.30 h, a l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Cambrils
- TALLER SABORS QUE UNEIXEN TRADICIONS
Els alumnes de l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Cambrils fusionaran tradició i innovació elaborant receptes tradicionals dels mariners de Cambrils. Un llegat i patrimoni cultural que pretén passar a generacions futures.
Diumenge, 24 de novembre - De les 12.30 h a 14 h, al Mollet del Rec del Port de Cambrils
- DEGUSTACIÓ POPULAR DE CANANES AMB CEBA I TOMÀQUET
Degustació de cananes amb ceba i tomàquet de la mà de la Confraria de Pescadors de Cambrils, amenitzada amb música del DJ Frank de la May.
Degustació gratuïta fins a exhaurir existències.
Els menús oscil·len dels 22.90 als 60 €