Els sabors de l'oli. L'or líquid de la Plana a Santa Bàrbara
Tasta la Cultura de l'Ebre
Experiència turística per Santa Bàrbara i les planes del Montsià per conèixer la cultura tradicional vinculada a les oliveres i a l'oli. Els orígens, el procés i l’elaboració de l’oli d’oliva a la Plana del Montsià. Aquest producte ha estat un dels elements més importants de Santa Bàrbara i ha caracteritzat, en especial des del s. XVIII, els canvis socials, culturals i comercials de la mateixa localitat i de les poblacions veïnes de l’interior del Montsià i Baix Ebre.
Durant el recorregut, es podran visitar diferents espais, on es descriuen les tècniques agrícoles i els camps de conreu originats a partir de la colonització agrícola en època moderna, fins a les instal·lacions on s’elabora i es distribueix aquest bé tant preuat i, finalment, en podreu degustar les diferents varietats d’oli que es produeixen a Santa Bàrbara.
- 1r Plat: Visita al Centre d’Interpretació de la Vida a la Plana
- 2n Plat: Experiència rural entre oliveres
- 3r Plat: Recorregut per les cooperatives i tast d’oli (Cooperativa Agrícola del Camp i Cooperativa Agrícola Sant Gregori de Santa Bàrbara)
Una activitat de turisme experiencial que vol posar en valor la cultura oleícola de Santa Bàrbara, aprofitant els principals recursos: oliveres, cooperatives i centre d’interpretació. Aquests són els ingredients principals que articularan aquesta experiència turística, per conèixer la cultura tradicional vinculada a l’oli i les oliveres.
Dissabtes d'11 a 14 h,
- 16 i 23 de novembre de 2024
- 7 i 14 de desembre de 2024
Pg. de les Quatre Carreteres s/n
Santa BàrbaraMontsià
658 998721 / 977 719136
- Més informació: 658 998721 / 977 719136 - museulaplana@santabarbara.cat